In cazul in care pacientii nu se mai pot deplasa in urma unei accidentari, in urma unei interventii chirurgicale, dar si pentru cei care sunt partial imobilizati la pat, este important sa se ia in calcul folosirea unui scaun cu rotile electric. Acest dispozitiv se va dovedi alegerea perfecta pentru deplasarea atat in cadrul locuintei, cat si in afara ei.
Pe langa acest scaun cu rotile electric, este important ca pacientii sau familia acestora sa ia in calcul si achizitionarea unui scaun wc de camera, care sa le ofere intimitate perfecta in timp ce isi fac nevoile fiziologice cu sau fara ajutorul ingrijitorilor.
Caracteristici scaun cu rotile electric
Scaunul cu rotile electric poate avea tractiune pe spate, pe fata si pe mijloc. Cele cu tractiune pe spate sunt usor accesibile, traditionale, preferate de foarte multi pacienti. Tractiunea pe fata devine din ce in ce mai raspandita si furnizeaza o intoarcere foarte stramta. In plus, majoritatea unitatilor cu tractiune pe fata au o viteza mai mica decat cele cu tractiune pe spate.
Pe de alta parte, scaunul cu rotile electric cu tractiune pe mijloc este recomandat de specialistii de la MagazinulOrtopedic.ro deoarece are pe spate role si pe fata un set de anti-inclinare suplimentar, ideal pentru suprafetele denivelate.
Modelele de scaune cu rotile electrice care sunt vandute la un pret mai mic au rame usoare, care se potrivesc pentru utilizarea in interiorul locuintelor sau al spitalelor, nefiind insa recomandate in cazul folosirii pe termen lung pe strada, deoarece ramele se pot fisura, bifurcatiile se pot intoi si motorul se uzeaza mai repede.
Modelele noi si ceva mai scumpe au imbunatatiri excelente in ceea ce priveste fiabilitatea si robustetea in comparatie cu modelele mai vechi, iar ramele sunt proiectate conform greutatii persoanei care le foloseste. Unele modele au chiar si arcuri de suspensie, care imbunatatesc in mod substantial experienta deplasarii si permit condusul pe un teren denivelat.
Scaun cu rotile | scaun wc de camera | www.magazinulortopedic.ro
Scaunele cu rotile electrice au baterii cu rolul de a porni motorul, de a accelera si de a duce pacientul in conditii de maxima siguranta la destinatie. Bateriile scaunului cu rotile electric dureaza mai mult daca sunt tinute mai aproape de modul maxim de incarcare. Viata bateriilor depinde de cat de agresiv sunt folosite, majoritatea rezistand pana la un an, dar exista si modele care depasesc 4-5 ani ca durata de viata.
Nu in ultimul rand, este important ca in cazul alegerii unui scaun cu rotile electric sa se tina cont si de cele mai bune anvelope, in functie de greutate, durabilitate, tractiune, confort de deplasare si daca sunt construite cu sau fara aer.