Din ce in ce mai multe persoane tinere si mai putin tinere isi doresc sa imbratiseze meseria de farmacist si depun eforturi in acest sens. Domeniul medical este unul care cuprinde mai multe specialitati, fiecare avand rolul specific si bine definit. Profesia de farmacist apartine si este complementara domeniului medical, avand rol in tratarea pacientilor.
Rolul farmacistului este de a se asigura ca medicatia prescrisa de medici este una corespunzatoare si ca pacientii o respecta. Dupa urmarea cursurilor in acest sens, este importanta depasirea dificilului examen de rezidentiat in farmacie astfel incat cariera sa fie garantata.
Cum devii farmacist in Romania?
Cei care doresc sa devina farmacisti si considera ca au toate calitatile necesare in acest sens, pot incepe sa se pregateasca pentru meseria de farmacist. Cei care doresc sa imbratiseze aceasta meserie pot sa urmeze facultatea de farmacie. Studiile universitare in cadrul facultatii de farmacie se intind pe o durata de 5 ani, iar pentru a depasi cu brio examenul de rezidentiat, testele grila online StudyHub.ro ajuta foarte mult.
In Romania exista numeroase centre universitare unde se pot urma cursurile de farmacist, atat private, cat si de stat. Dupa urmarea cursurilor acestei facultati, tinerii absolventi pot deveni farmacisti si pot incepe sa isi caute un loc de munca in domeniu. spre deosebire de examenul de rezidentiat in medicina generala, cel de rezidentiat farmacie este la fel de important, dar nu atat de dificil, materia fiind mai permisiva si mai usor de invatat.
Rezidentiat in medicina generala | Examen de rezidentiat in farmacie | StudyHub.ro
De ce documente ai nevoie pentru a profesa ca si farmacist?
O data absolvita facultatea de farmacie, tinerii farmacisti se gandesc sa profeseze in domeniu si cauta un loc de munca, numai ca se lovesc de necesitatea unor avize in acest sens. Este nevoie, asadar, de un certificat de membru al Colegiului Farmacistilor din Romania, dar si de dovada absolvirii studiilor unei faculati in domeniu si depasirii cu brio al examenului de rezidentiat.
Educatia farmaceutica se refera la participarea la cursuri postuniversitare, la manifestari stiintifice, conferinte si simpozioane, precum si la abonarea la reviste de specialitate.