Termenul ,,ERP” a fost folosit pentru prima data in anul 1990 in cadrul companiei de consultanta tehnologica Gartner, insa putini stiu ca primele programe menite sa fie folosite in cadrul afacerilor mici, medii si mijlocii isi au stramosii tocmai la inceputul anilor ’60. Este vorba despre solutii moderne, cu ajutorul carora antreprenorii pot obtine rezultatele dorite, iar persoanele interesate de achizitionarea unui sistem ERP pot descoperi in randurile ce urmeaza care sunt principalele caracteristici si functionalitati ale unui astfel de program!
Automatizare
Pentru inceput, sistemele ERP achizitionate de la AttoSoft.ro ajuta la gestionarea si automatizarea unei game largi de operatiuni folosite cu precadere in domeniul business-ului, indiferent de nisa afacerilor. Mai mult, acestea asigura o comunicare inter-departamentala excelenta, care este mereu continua si directa, conducand la sporirea nivelului de productivitate al angajatilor.
Contabilitate si fiscalitate
In ceea ce priveste partea de contabilitate si fiscalitate, sistemele ERP pot fi folosite pentru automatizarea inregistrarii tuturor informatiilor contabile care sunt preluate din documente primare, dar si pentru realizarea unei evidente contabile la nivel sintetic si analitic. Mai mult, antreprenorii se pot folosi de sistemele moderne pentru a-si crea declaratiile pe care trebuie sa le depuna la ANAF, dar si pentru realizarea unor rapoarte si documente contabile care sunt necesare potrivit Codului Fiscal din Romania.
Sistem ERP | AttoSoft.ro
Un sistem ERP – solutia ideala pentru managementul vanzarilor
In fiecare magazin in parte, angajatii care folosesc un sistem ERP pot contribui la optimizarea si fluidizarea vanzarilor, astfel incat la finalul fiecarei zile, business-urile sa aiba profituri cat mai mari. Mai exact, antreprenorii pot oferi clientilor comenzi rapide, facturi emise intr-un timp foarte scurt, dar si eficienta din punct de vedere al modului in care opereaza personalul. Stocurile sunt in permanenta sub lupa, iar inventarul nu mai trebuie realizat niciodata. Cu ajutorul a cateva click-uri, proprietarii de magazine pot afla care sunt produsele pe care le mai au disponibile, dar si care sunt cele pentru care trebuie sa faca noi comenzi catre furnizori.
Rapoarte si analiza datelor
Nu in ultimul rand, sistemele ERP sunt eficiente pentru ca ajuta la colectarea, standardizarea si centralizarea tuturor datelor aferente business-urilor intr-o singura baza de date. In acest fel, persoanele care detin magazine pot obtine repede rapoartele de care au nevoie, fie ca este vorba despre numarul vanzarilor dintr-o anumita perioada sau rapoarte mai detaliate, pe fiecare produs in parte. Cu ajutorul acestor date, antreprenorii pot afla daca se afla intr-o directie buna sau daca trebuie sa isi modifice strategia de marketing!