Extractia dentara este o procedura frecvent intalnita la un cabinet stomatologic, cum ar fi Elveto Dent si poate fi necesara din mai multe motive. In acest articol veti descoperi cand este necesara extractia dentara, cum se desfasoara procedura si ce trebuie sa faceti dupa aceasta pentru a va recupera cat mai repede.
Cand este necesara extractia dentara?
-
Cariile dentare avansate – cand o carie dentara este extinsa atat de mult incat afecteaza nervul dintelui, poate fi necesara extractia acestuia.
-
Probleme la canalul radicular – infectiile sau inflamatiile la nivelul pulpei dentare (canalului radicular) pot cauza dureri intense si infectii gingivale pe termen lung. In unele cazuri, tratamentele endodontice, cum ar fi obturatiile, nu pot remedia problema si atunci se alege extractia dentara.
-
Probleme cu dintii de lapte – daca dintii de lapte au afectat dintii permanenti care cresteau sub gingii, dantura permanenta poate fi afectata. Extractia dintilor de lapte poate ajuta la evitarea acestor probleme.
-
Dintii strambi sau supradensi – dintii strambi sau supradensi pot creste printr-o multitudine de probleme, cum ar fi probleme de masticare sau estetice. In aceste situatii, extractia dentara poate fi necesara pentru a evita problemele viitoare.
-
Tratamente ortodontice – uneori, pentru a avea un tratament ortodontic reusit, este necesara si extractia unuia sau a mai multor dinti.
Cum decurge procedura de extractie dentara?
Inainte de a avea extractia dentara propriu-zisa, stomatologul va verifica starea dintelui si va lua radiografii pentru a vedea structura dintilor si a tesutului din jur. Apoi, va administra anestezie locala pentru a va amorti zona in care se va actiona.
Extractia dentara se face fie cu ajutorul unei piese cu viteza mare, fie prin miscari manuale cu ajutorul instrumentelor chirurgicale. In functie de caz, extractia poate fi mai complexa (de exemplu, in cazul dintilor impacted, adica a caror coroana nu ajunge la suprafata gingiei).
Ce trebuie sa faceti dupa extractia dentara?
Dupa extractie, veti avea nevoie de cateva zile de recuperare. In primele ore de la extragere, veti observa o ușoară sangerare și umflaturi la nivelul zonei. In cateva zile, rana se va inchide si va scadea considarabil inflamatia. Pentru a asigura vindecarea cat mai buna, urmati aceste sfaturile primite de la clinica Elveto-Dent.ro:
-
Aplicati comprese cu gheata pe zona operata la fiecare 20 de minute. Acestea ajuta la reducerea durerii si inflamatiei;
-
Consumati numai alimente reci, fara sa mestecati din zona afectata;
-
Pastrati oralul cat mai curat posibil prin periajul delicat al dintilor fara a atinge zona operata;
-
Urmati instructiunile medicului in ceea ce priveste ingrijirea zonei afectate;
-
Luati medicamentele prescrise de medic pentru a va ajuta sa gestionati orice durere si inflamatie.
Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro
Extractia dentara poate fi o procedura delicata, dar este adesea necesara pentru a mentine o igiena dentara sanatoasa. Daca aveti orice nelamuriri cu privire la aceasta procedura, consultati medicul stomatolog de la Elveto Dent pentru mai multe informatii si pentru a afla solutia optima pentru dumneavoastra.
La clinica mentioanta mai sus puteti beneficia de mai multe tratament estomatologice, ca de exemplu aparat dentar ieftin, urgente stomatologice non stop Iancului, extractie masea de minte in sector 2, etc.