Ingrediente
• 450 g piept de pui
• 2 căței de usturoi
• 1 ceapă
• 2-3 linguri de cheiro verde (cantități egale de patrunjel tăiat și ceapă de primăvară)
• 5 linguri de suc proaspăt de lime
• 125 g făină netedă
• 1 linguriță praf de copt
• 2 lingurițe condimente baiano
• 1 cartof mare de copt, (aproximativ 100g)
• ulei vegetal
• 1 rădăcină de patrunjel verde
• maioneză de chilli
Mod de preparare “Bratara de pui braziliana”
1. Se taie puiul în bucăți de 3cm, apoi se pune într-un castron mare.
2. Se curata și se toacă mărunt ceapa și usturoiul, apoi se adaugă cu puiul împreună cu cheiro verde și sucul de lămâie.
3. Se condimentează cu un vârf de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Se acopera și se lasa la marinat timp de 20 până la 30 de minute (sau se acopera și se lasa la răcorit câteva ore).
4. Se pune făina, praful de copt și condimentele baiano într-un castron mare și se amesteca bine.
5. Se curata cartofii, apoi se adauga cu grijă in castron. Se amestecă cartofii cu făina până se acoperă uniform.
6. Se incalzeste uleiul într-o tigaie la aproximativ 180°C.
7. Se adăuga amestecul de cartofi și făină în castronul de pui marinat, și se amesteca bine.
8. Se pune carnea de pui, asigurându-se că fiecare bucată este bine acoperită cu coșulețe de cartof și cu aluat. Se prăjește fiecare bucata timp de 2 până la 3 minute, apoi se rotesc și se fierb până când ambele părți sunt uniform rumenite. Se scoate și se scurge pe hârtie de bucătărie. Se păstreaza la cald în timp ce se prajeste puiul rămas.
9. Se taie patrunjelul și se presară peste pui, cu un vârf de sare. Se servesțe fierbinte, cu maioneza de ardei iute pe partea laterală.