Pastravul curcubeu este unul dintre cei mai sanatosi pesti pe care orice persoana il poate include in dieta sa. Consumul sau aduce numeroase beneficii organismului, cum ar fi:
Este o excelenta sursa alternativa de proteine
O portie de pastrav curcubeu gatit contine 19 grame de proteine. Aportul de proteine este esential pentru functionarea normala a organismului. Sunt elemente vitale pentru muschi, piele, par, unghii, piele, sange si cartilaj. Majoritatea enzimelor din corp care ajuta organismul sa functioneze corect sunt facute din proteine.
Este bogat in acizi grasi omega-3
Multi „guru ai sanatatii” le spun oamenilor sa stea departe de grasimi – dar acest lucru nu este adevarat. Indiferent daca o persoana incearca sa slabeasca sau sa se ingrase, trebuie sa consume grasimi. Intr-adevar trebuie evitate grasimile nesanatoase si preferate cele sanatoase.
Acizii grasi Omega-3 sunt cele mai bune grasimi. Raportul dintre acizii grasi omega-6 si acizii grasi omega-3 este important pentru o imbatranire sanatoasa. Ei nu pot fi produsi in organism. De aceea oamenii ar trebui sa manance alimente, precum pastravul curcubeu, care este bogat in acizi grasi omega-3.
Este bogat in potasiu
Potasiul este unul dintre cele mai subestimate minerale. Multi oameni cred ca daca pur si simplu reduc consumul de sare, atunci riscul de hipertensiune arteriala va scadea. Nu este adevarat. Corpul isi echilibreaza sarea in functie de raportul dintre potasiu si sodiu.
O dieta bogata in potasiu nu numai ca ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale, dar ofera protectie impotriva accidentului vascular cerebral, bolilor renale, anxietatii si stresului. Potasiul imbunatateste, de asemenea, forta musculara, metabolismul si functia nervoasa.
Este o sursa excelenta de vitamine B
Tiamina, niacina, vitamina B6, vitamina B12 si acidul pantotenic fac parte din complexul de vitamine B. Vitaminele solubile in apa joaca un rol major in metabolismul celular.
-
Tiamina ajuta la descompunerea zaharurilor si aminoacizilor pentru a le face usor disponibile organismului.
-
Niacina ajuta organismul sa descompuna carbohidratii, grasimile si proteinele in energie. Niacina joaca, de asemenea, un rol in eliminarea substantelor chimice daunatoare din ficat si produce diferiti hormoni asociati cu sexul si stresul in glandele suprarenale.
-
Vitamina B6 ajuta organismul sa produca mai multe substante chimice care ajuta o celula a creierului sa comunice cu o alta celula a creierului, numite neurotransmitatori. Neurotransmitatorii sunt serotonina si norepinefrina, care pot influenta, de asemenea, starea de spirit.